Danseband for framtiden

Som alle musikksjangere, må også dansebandsjangeren fornye seg, og nye musikere må komme til for at sjangeren skal overleve. Selvsagt spiller mange av de eldre bandene videre, og Ole Ivars er blant de største favorittene, men det kommer også yngre band som overtar fakkelen.

Etablerte yngre band


Contrazt ble startet i 2004, og har dermed holdt på i noen år, men de tilhører likevel den nyere bølgen av danseband, som har kommet til på 2000-tallet.
Vassendgutane slo gjennom i 2005. Bandet VestNorge startet opp i 2004, mens bandet Sogns (Sogns danseorkester) startet karrieren i 2005. Disse bandene har spilt en stund, og alle har gitt ut flere album og vunnet priser.


Danseband på TV


Sogns var deltakere i Kjempesjansen på NRK. Der kunne alle deltakerne få penger, og flere av sangerne og bandene som var med slo gjennom nettopp på grunn av programmet. Danseband slår an, og også TV 2 har hatt danseband på TV. Bandet PK & DanseFolket hadde sin egen dokumentarserie på kanalen. Hvis du er skikkelig glad i danseband, kan du prøve å ta et godt bilde av favorittbandet ditt, og forstørre bildet. Få gode tips hos
Photowall.no. På den måten kan du skape dansebandstemning i stua.


isasdDanseband på hitlistene


Noen danseband klarer til og med å komme på norske hitlister.
Pegasus startet i 2006, og ga ut debutalbumet i 2007. De kom inn på A-listen hos norske radiostasjoner. De har fått mange priser gjennom årene, og høye terningkast fra anmelderne. De har også hatt en sang på VG-lista, noe som viser at danseband både fenger og kan selge veldig bra.


Andre nyere band


Det finnes små og store danseband over hele landet. Noen spiller nesten bare live, og kanskje bare lokalt. Andre slår igjennom både nasjonalt og internasjonalt. Bandet Fjeldbæk ble etablert i 2007. Samme år ble også bandet Britannia stiftet, og begge disse bandene har blitt kjente og populære. Dansebandfestivaler, dansetilstelninger, konserter og dansebandmusikk på radio og TV gjør at sjangeren også får nye og unge fans. Derfor kommer dansebandstilen til å klare seg også i framtiden.

zenko