Danselokaler

Dans er både en hyggelig hobby og en sunn aktivitet for mennesker i alle aldersklasser. For oss som er glad i å svinge oss på parketten er det viktig med gode danselokaler. Når gulvet skinner og er akkurat passe glatt slik at trinnene sitter perfekt, er det ikke mye som kan måle seg med en danseaften. Når vi er i symbiose med drømmepartneren og atmosfæren er perfekt kan vi bare fortsette og fortsette ut i de små timer! Lokaler med god kapasitet gjør at vi kan utfolde oss med absolutt hele kroppen og virkelig vise hva vi er gode for. Det gjelder også når vi vil øve inn nye trinn og bevegelser – riktige lokaler gjør oss enda bedre og vi kan virkelig nyte en god dans!

Dansemusikk gjør deg glad

senior dancersDet finnes utrolig mange gode danseband i Norge. Og det er ikke mange bygder, byer eller steder som er stille på en fredags- eller lørdagskveld. Gode rytmer og taktfaste slag ljomer ut av mangt et danselokale hvor et danseband har funnet veien. Enten dere har et fast danselokale eller leier til forskjellige anledninger, er akkurat det nesten like viktig som god musikk. Skal dere leie finnes det i dag mange tilbud, og du finner lett det du er ute etter enten i lokalavisen, via kjente eller på f. eks internet. Det er viden kjent at musikk og dans gjør oss glad. Og har dere et fast sted dere bruker til dans, kan det kanskje være på sin plass med en aldri så liten fornying eller forbedring? Gulvet – har det rett overflate for best mulig flyt? Vinduer – kan de åpnes for riktig og viktig lufting? Lyset – gir det godt nok lys, og samtidig den riktige atmosfæren? Det er mange småting man kan rette på selv for å gjøre dansegleden enda større neste gang ditt favoritt-danseband kommer til deg!

Dans = sunt

Dans er ikke bare gøy, det er mega-sunt også! Visste du at du kan komme i skikkelig god form og til og med bruke dans som en naturlig slankemetode? Med dans utfordrer du både kondisjon og utholdenhet, samtidig som du trener koordinasjonen, balansen og den viktige kjerne-muskulaturen. Sjelden finner vi en treningsform som er mer komplett og i tillegg så gøyal. Det er heller ikke bare den fysiske helsen som har godt av å svinge seg med partneren i et danselokale! Du bedrer også den psykiske helsen din. Endorfiner som frigjøres når du danser, gir deg økt selvfølelse, og det kan vi alltids ha godt av noen og enhver. Enten du følger ditt favorittband Norge rundt eller du liker variasjon, så er dans en ypperlig treningsform. Det beste av alt er at det kan utføres av absolutt alle! Det passer like godt for den lille som nettopp har tatt sine første skritt og for de eldre som liker å svinge seg på eldresenteret! Dans er noe av det beste vi kan gjøre for oss selv, sammen med andre eller alene

zenko