Folkemusikk i Norge

I denne artikkelen skal vi snakke om folkemusikken i Norge. Vi skal se på hvor langt tilbake den kan gå, og hvordan den har utviklet seg til den dag i dag. Husk også at folkemusikken har veldig mange forskjellige sjangrer og mange forskjellige typer instrumenter som blir brukt. Vi kan derfor ikke gå gjennom alle sammen her, men vi kommer til å se på de mest kjente.

Folkemusikkens historie

Folkemusikken i Norge går så langt tilbake som norrøn tid, som man kan se i den lenken som er lagt ved. Dette er veldig spennende, spesielt med tanke på måten denne type musikk sprer seg på.

Husk at mye av denne typen musikk blir samlet opp av lokale geografiske områder og blir sendt videre i form av en slags arv. Hvert område har også sitt eget særpreg, og en egen utvikling av musikken. Derfor kan vi faktisk si at denne musikken har vært gjennom en lang utvikling som har blitt preget av selve kulturen til folket. Dette er også grunnen til at det heter folkemusikk. Folkemusikken er en direkte kilde til vår nasjons lange og stolte historie.

Dersom du selv spiller folkemusikk, så er det viktig å se bra ut når du er oppe på scenen. Forbered deg og kle deg godt. Dersom du for eksempel har mistet håret kan du også uten problem besøke Nordic Hair for å finne en måte å få det tilbake på!

Sjangere

Det kan være noe vrient å definere sjangrene i alle de forskjellige typene av folkemusikk som vi har i dag. Mange av måtene å spille på kommer derimot som sagt fra særpreg som har blitt lagt til av de spesifikke områdene og generasjonene. Mye av folkemusikk kommer også fra en naturlig impuls til å trekke en forbindelse fra nåtid til fortid.

Man må være veldig engasjert og kunnskapsrik på for å kunne gjenkjenne de spesifikke trekkene i alle de forskjellige måtene å spille på. Noe som kan gjøre det litt enklere er derimot å se på instrumentene som spilles, og hvordan artistene bruker stemmen sin. Det går også an å vurdere hva de synger om, eller om de synger i det hele tatt. Det er nemlig ikke alltid slik at man egentlig trenger å spille i folkemusikk.

Instrumenter

Noe vi ofte kan forbinde med folkemusikk er fiolin, men det er definitivt ikke det eneste som blir brukt. For eksempel så finner vi også i denne typen musikk forskjellige typer feler, som hardingfele eller flatfele. Noe som kanskje de fleste ikke er fullstendig klare over er at vi også i folkemusikken har brukt sekkepiper. Det er kanskje ikke assosiert som å være typisk norsk, men det har definitivt blitt brukt. Den viktigste instrumentet man kan beherske som imponerer flest er derimot kanskje stemmen. Det er bare å øve!