Folkemusikk

Hva er egentlig folkemusikk? Det er en tradisjonell musikktype som har sin egen spesielle utvikling gjennom tidene. Det ligger i navnet at det er en type folkeslag som holder tradisjonen gående gjennom å spille den type musikk som tillates av kulturen deres. Det er også noe som gjerne fremhever og uttrykker det kulturen deres står for. I dag er folkemusikken i Norge utviklet til noe som gjerne kan inneholde andre typer musikksjangre, noe som kanskje kan forklares av globaliseringen av verden og den multikulturelle stemningen som eksisterer i landet per dags dato. Dersom man vil finne ut hva som er populært og hvilke konserter som er aktuelle i dag, så kan man gjøre det fra den lenken som er oppgitt her. Dersom man virkelig får smaken for dette eller bare vil dra på mange forskjellige konserter, virkelig hva som helst som for deg til å investere i denne typen musikk, så kan man ta opp forbrukslån hos https://www.centum.no med rimelige vilkår.

La oss se litt på hvordan folkemusikk har utviklet seg gjennom tiden her i Norge. Folkemusikken ble egentlig ikke nedskrevet og behandlet i dokumenter før rundt 1900-tallet. Både før og etter dette, og i større eller mindre grad, ble musikken overlevert fra en utøver til en annen. Det vil si at man måtte virkelig bygge på tillit og kjemi for å få overlevert kunsten videre til seg selv. Det finnes mange forskjellige kategorier innenfor sjangeren, som for eksempel lokk, hvor formålet er å tiltrekke seg oppmerksomhet fra visse typer dyr og få naturen til å høre på ens historier og sjarm. Det finnes en rekke andre som man kan lese om på egen hånd. Det finnes også en like lang, ja til og med lengre liste, over hvilke instrumenter som er vanlige. Fiolin, harpe og fløyte er kanskje de mest kjente. Hva er mest populært i dag? Det spørs selvfølgelig egentlig hva slags type smak man har, men det som er mest kjent og populært i dag innen sjangeren er kanskje fiolinen. Det er også for så vidt at den mest populære musikken har blitt gjort mer moderne og kan inneholde alt fra det som er populært ellers. Ellers så kan det sies at sjangeren vanligvis er delt inn i vokaler og instrumenter og kategoriene har intenst fokus på sine egne trekk.

Hvordan begynte denne praksisen egentlig? Noen antar at de som driver blant annet med gjeting ikke hadde så mye annet å drive med enn å spille på instrumenter og på den måten ha masse tid til å utvikle praksisen. Når man da kombinerer folkesjelens egen vilje til å spre seg videre med dette verktøyet, til å gjøre nettopp det så kan man se hvordan folkemusikken i Norge har blitt det den har blitt i dag. For ikke å snakke om at den lever i høyst velgående i dag.

zenko