Folkemusikkveka med familien

I 1976 startet en festival kalt Folkemusikkdagene i Ål. Det var ikke mulighet for folkemusikere å vise seg frem på andre arrangementer enn kappleiker, som er en konkurranse i folkemusikkspill. Denne bestod av ulike leker og bygdedanser som ikke var like populære lengre. Etter en tur til Finland oppdager de en folkefest som varte over tre til fire dager, noe som resulterte i en egen folkemusikkfestival. Dette er spennende arrangement du kan ta med familien din på. Gjør deg forberedt med barna og ha bevegelig tøy på Kids Brand Store med deres behagelige utvalg for en god festivalopplevelse.

Festivalen for alle

Folkemusikkveka er for alle som har lyst å utforske noe nytt eller som kjenner godt til folkemusikk fra før av. Arrangementet vil være i Ål sentrum. Musikere som Stein Torleiv Bjella har vært på programmet i tillegg til andre kjente artister både innenlands og nasjonale. Det har i også vært musikere innenfor og utenfor sjangeren slik som Odd Norstoga. Dette blir derfor en flott festival å ta med familien din på. Husk å gjøre forberedelser med barna dine på Kids Brand Store. Det er alltid kjekt med noe friskt og bevegelig tøy til festivaler som dette. Noe som vil få barna til å føle seg klar for nye eventyr.

Dansekonkurranser i idylliske omgivelser

Festivalen fokuserer på å lage en folkefest som du kan føle deg velkommen i selv om du ikke liker folkemusikk til vanlig Dette gjøres via å arrangere ulike typer med aktiviteter i tillegg til de flotte konsertene du kan oppleve. Kappleik er en tradisjon på festivalen. Det er en slags konkurranse i norsk instrumental, vokal og bygdedans. Konkurransene arrangeres i ulike klasser folkeinstrumenter, kveding og dans. Kappleiken er en videreføring i tradisjonen som kommer av eldre spellemannskonkurranser som foregikk rundt om i landet. Kveding er en type vokalmusikk innen folkemusikken. Den har sitt opphav i norrøne kvad, som fungerer som rytmiske diktlesning. Dette er særdeles spennende arrangementer å få med seg. Noe som er en fin ting for å oppleve noe av eldre tradisjoner, som videreføres gjennom generasjoner. Her deles det dessuten ut ulike minnepriser for drivende folkemusikere. Noe du kan oppleve på Bygdamønstringa, Ål kulturhus. Du kan også dra på Fanitulltevlinga. Her får du se Norges beste utøvere på hardingfele og fele konkurrere mot hverandre i samme tevling. For å se dansere kan du oppleve Hallingdanstevlinga på Sundrehallplassen. Dette er en intens, vakker og spennende konkurranse å se. Disse konkurransene skjer i de flotteste omgivelsene i området. Det er en fantastisk natur og stemning du aldri vil glemme. Dette er fantastisk arrangement å ta med barna på, da det er mye spenning som skjer på en åpen scene. Bygdamønstringa inviterer alle som vil opp på scenen for å synge, lese dikt og danse. De er åpne for det meste.