Gullskoen går til …

22. oktober 2016 ble vinnerne av årets Gullsko avslørt. Gullskoen er delt opp i tre forskjellige priser, men alle prisene har samme formål: å fremme dansekulturen i Norge gjennom å tydeliggjøre og hedre god kvalitet, samt å skape en positiv innstilling og engasjement blant den norske befolkningen. For prisen årets danseband og årets arrangør er de nominerte basert på De Danseglades tidligere anmeldelser, før vinneren blir kåret basert på avgitte stemmer blant folket. Årets musiker er derimot kun basert på stemmer blant folket, og de tre nominerte som står igjen er de som har hatt flest stemmer opp gjennom avstemmingen.

Dancing feetGullskoen – Årets Danseband

Denne prisen gis ut til en norsk artist eller et danseband med plateutgivelse i 2015. Årets danseband 2016 får Gullskoen basert på at dansebandet eller artisten må kunne skape god stemning fra scenen, og bør få det til å rocke litt i dansefoten hos publikum. Folket kunne velge å stemme på 3 forskjellige kandidater; Rune Rudberg Band, Bjørns Orkester og Contrazt. I år ble det Bjørns Orkester som stakk av med Gullskoen for albumet “På vei til deg”. Dette er deres 10.album, og plata inneholder 14 sanger i varierende tempo som er perfekt for danseglade mennesker. Her er det bare å komme seg på dansegalla og ut på dansegulvet.

Gullskoen – Årets musiker og årets arrangør

Gullskoen årets musiker blir utdelt til en person som har utmerket seg gjennom karrieren, ved å skape godt humør og underholdning på scenen. Det spiller ingen rolle hvilken posisjon denne personen har i dansebandet, så lenge han eller hun har vært med å bidra til engasjement og god stemning på scenen. Sissel Lunde Syndby ble den som stakk av med prisen, og ble med andre ord folkets favoritt. Årets arrangør hedrer de mange arrangørene som har stått på og arrangert dansefester rundt om i landet. Her handler det om stå-på-vilje og engasjement som sørger for at dansebandmiljøet i Norge klarer å holde seg oppe. Skibotnhallen i Troms ble vinneren av Gullskoen Årets arrangør. Vi gratulerer alle de tre vinnerne!

zenko