Konsertlokaler

 

En konsert skal være en minneverdig og magisk opplevelse! Helt avgjørende for en konserts suksess er konsertlokalene. Det er viktig med god plass å bevege seg på, mulighet for å sette seg ned, enkel tilgang til toalett og gjerne salg av mat og drikke. Stemningen må være passelig, gjerne mørk og intim, slik at det som skjer på scenen havner i hovedfokus. I tillegg kommer så klart essensielle kvaliteter som akustikk, lyssetting og scenestørrelse. Et bra konsertlokale kan ofte være en attraksjon i seg selv, skape ekstra atmosfære og tilføre en ny dimensjon i tillegg til det som utspiller seg på scenen.

A crowd of people watching a band play on stage at a nightclub. This concert was created for the sole purpose of this photo shoot, featuring 300 models and 3 live bands. All people in this shoot are model released.http://195.154.178.81/DATA/i_collage/pi/shoots/782423.jpg

Hvordan er et bra konsertlokale?

Det kommer ofte an på hvilken type musikk som spilles. Lokalet må matche musikken som formidles. Dansebandmusikk kan gjerne foregå i en gymsal eller ute på et jorde. Da er det plass til å svinge seg! Rocke- og metalkonserter trenger ofte en stor scene, mye lys og gjerne pyroeffekter for å skape en stor visuell opplevelse og for å lage et stort nummer av bandet på scenen. Mindre pop- og indieartister trives ofte best på små, intime scener, gjerne på et vanlig utested eller i en mørk kjeller. I dagens samfunn har de fleste byer mange store og flere små konsertlokaler som er fullt utstyrt med lydutstyr og egne ansatte som jobber med å booke og arrangere konserter av forskjellige slag. Mange utesteder og klubber i Norge lever av å arrangere livemusikk i en eller annen form, og salget av drikke og eventuelt mat som på naturlig vis følger av dette.

Konsertsteder i Norge

Berømte konsertsteder som Oslo Spektrum og Grieghallen i Bergen er store lokaler som har huset de fleste kjendiser og noen av de største konsertene i Norge. Ofte blir de ikke brukt til konserter, men også store arrangementer slik som for eksempel tv-innsamlinger og alternative messer. Det er et viktig samlingspunkt for både venner, familie, kjærester og kollegaer. I dagens forstand kan man enkelt kalle dette for flerbrukslokaler. Band og artister har ofte sin egen mening om hvilke steder som er de beste å spille på, og det er ofte steder med en egen stemning og historie. Det er steder som man alltid føler at man gjør en god konsert på. Konsertlokaler av slikt legendarisk kaliber finnes over hele landet, og blant de mest kjente er Hulen i Bergen, Rockefeller og Blå i Oslo, Checkpoint Charlie i Stavanger, og Blårock i Tromsø. Dette er steder som er en stor del av kulturmiljøet i de respektive byene, og som alltid er verdt å få med seg en konsert på.