På utkikk etter et kulturhus?

Hvis du spiller i band, er med i en teatergruppe eller trenger en scene for å utfolde dine artistiske evner, så er et kulturhus det perfekte stedet. Her kan du også møte likesinnede og utveksle kreative ideer.

Dette kan føre til nye ideer og økt eksponering for nytt publikum. Dette finnes mange gode kulturhus i landet. Noen er svært populære og tiltrekker seg store publikum for hvert arrangement.

Hvorfor kulturhus?

Selv om de store artistene besøker storbyene så er det ikke alltid at dette er lønnsomt. Selv kjente artister har opptredender i lokale kulturhus. Dette er også en fin måte for små danseband å skape et navn for seg selv. Det lokale kulturhuset vil også spare musikkband for masse utgifter.

Hvis man spiller i storbyene tar det mye tid og penger å frakte utstyr og dessuten leie musikklokaler for å øve før opptreden. Mange kulturhus er mye rimeligere og er dessuten tilrettelagt for en rekke arrangementer på forhånd.

Starte et kulturhus?

Hvis du vil starte et kulturhus så kan det være greit å spørre artister og kunstnere i nærmiljøet hva de trenger. Teateroppstillinger, operaforestillinger og musikkshow kreves faktisk en del utstyr, rom og møbler for at det skal gå rundt. Teateroppstillinger og operaforestillinger har gjerne spesielle behov, og kulturhus er perfekt for slike forestillinger. Mange kulturhus har også vaskerom for imøtekomme slike behov. F.eks. teateroppsett trenger kostymer, rekvisitter og kulisser som må ordnes og vaskes i et vaskerom. Du kan se på denne siden for vaskerom inspirasjon.

Det er ikke bare artistiske arrangementer som holdes i kulturhus. På dagtid så ser gjerne forelesere og kursholdere etter et sted for å drive med sitt. Da trengs det også vanlig belysning og møbler som du kan finne hos unoliving.no.

Konferanser med musikkinnslag

Kreative forretningsfolk spriter gjerne opp sine konferanser med små musikkinnslag. Men det er ikke alltid ting ligger til rette for dette. Derfor har mange fått øyne åpne for kulturhus som kan huse nesten hva som helst av underholdning og presentasjoner. I tillegg til å være utstyrt med teknisk utstyr for musikk – og lydproduksjon, har også mange kulturhus fine scener med tilhørende plass for mange gjester.

De mer nymoderne kulturhusene er også tilrettelagt for videooverføring og storskjermproduksjon. Noe som er svært viktig i dagens sosiale medier-sentrerte nyhetsbilde, og ikke minst for forretningsfolk som vil brande seg selv. Det å inngå samarbeid med musikkband er derfor lurt for forretningsverden, slik at flere øyer og ører rettes mot dem.

Musikkundervisning for barn og unge

Kulturhus er også et yndet sted for musikkundervisning. Elevkonserter og avslutningskonserter drar ofte med seg mange venner og familie. Det kan bli fort et fullt kulturhus og da er viktig at det nok med bord og stoler. Spesielt hvis det også skal være servering av mat og drikke. Noen kultur har også en egen plass til en liten kafe. Et kulturhus trenger derfor innredning og interiør som kan imøtekomme disse behovene.

zenko