Tar folkemusikere brystoperasjoner?

Det er veldig mange myter om folkemusikere og om bygdefolk generelt. Noen myter er veldig hardnakkede, og det virker som noen tror at folkemusikere er en helt annen type mennesker. Men de er jo selvsagt akkurat som alle andre, enten de bor i by eller bygd.

Folkemusikere og skjønnhet

En vanlig myte er at folkemusikere skal være naturlig vakre, gjerne kledd i bunader og med lange fletter dersom de er kvinner. De blir også ofte framhevet som naturlig vakre. Men kvinnelige folkemusikere bruker like mange hudpleieprodukter som andre kvinner, og de tar selvsagt også skjønnhetsoperasjoner, for eksempel brystoperasjoner fra Motiva. Og det er ingen skam å gjøre en brystoperasjon. Dette er et personlig valg som alle selvsagt skal kunne velge selv. Motiva tilbyr trygge operasjoner, og det er det aller viktigste når du skal foreta et inngrep. Når du velger brystoperasjon fra Motiva får du mye veiledning og oppfølging både før og etter operasjonen.

Brystoperasjon for musikere

Ettersom du ikke kan løfte tungt eller heve armene over skulderhøyde i tiden etter en brystoperasjon, kan det påvirke muligheten din til å spille et instrument. Dette kan bli en utfordring dersom du spiller fele eller trekkspill, for eksempel. Dermed kan det være lurt å ikke planlegge konserter eller framføringer før noen uker etter operasjonen. Mange musikere har heldigvis muligheten til å legge opp egne timeplaner, slik at du kan ta en pause fra spillejobber fram til du igjen kan løfte og bevege deg som vanlig.

Må kan kjøpe nye klær?

Noen brystopererte kvinner er nødt til å fornye eller sy om deler av garderoben etterpå, og noen klær er litt vanskeligere å fornye eller sy om enn andre. Dette gjelder for eksempel for bunad, som mange folkemusikere bruker. Dersom du planlegger å ta brystimplantat eller foreta en brystreduksjon, bør du planlegge tilpasning av bunaden i god tid, for det kan være venteliste på omsøm og tilpasning av bunader.

zenko